מאמרים

מאמרים

הוצאה לפועל

מאת my target 17 Nov, 2020
אחת המגבלות החמורות שניתן להטיל על חייב בהוצאה לפועל, הוא צו עיכוב יציאה מן הארץ. מטרתו של צו זה היא למנוע מן החייב להעלים נכסים בחו”ל אשר יכולים לשמש לפרעון החוב ו/או להימלט למדינה אחרת, על מנת להתחמק מתשלום החוב. כיצד מבטלים הגבלה זו?
מאת my target 17 Nov, 2020
אנשים רבים נקלעים לחובות בהוצאה לפועל, אשר אין באפשרותם לשלם. הליך של קבלת הפטר מאפשר לאותם חייבים לפתוח דף חדש ולהשתקם כלכלית, ללא הצורך בפתיחה של הליך פשיטת רגל. מי זכאי להיכנס למסלול הפטר בהוצאה לפועל? מה השינויים שחלו לאחרונה במסלול זה ומדוע חשוב לפנות לייצוג משפטי במסגרת זו?
מאת my target 17 Nov, 2020
ענייני גביית דמי מזונות, היו מאז ומתמיד בעייתיים למדי – זאת מאחר, שגם לאחר שההוצאה לפועל מעורבת בנושא ופועלת לגבייתם, עדיין, קיימים כל מיני “חורים” ברשת, שדרכם, עלולים חייבים אמיתיים להתחמק מתשלום חובותיהם בגין מזונות. אחד מה”תרגילים” הוותיקים והמוכרים ביותר בתחום הוא העברת רכוש החייב לצד שלישי, על מנת להסיר מעל הרכוש המדובר את סכנת חרב העיקול. לרוב, התרגיל הזה גם מצליח לחייבים, כשהם ממשיכים, באופן זה, להחזיק בנכס או ברכב, שלכאורה, חוקית, הוא אינו “שלהם”, אבל בפועל – הם בעליו והם ממשיכים להשתמש בו כרגיל. אולם, פסק דין שניתן לאחרונה בבית משפט השלום בפ”ת, העוסק בגביית מזונות, הצליח לגרום לעיקול רכב שהיה רשום על שם צד ג’, בזכות הוכחת “מנהג בעלים”. לפני שנעסוק במשפט הספציפי, נעצור לרגע, ונשפוך מעט אור על המונח “מנהג בעלים”.
Show More

צור קשר

לייעוץ משפטי השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

Contact Us

Share by:
};