Blog Post

ביטול עיכוב יציאה מן הארץ

הוצאה לפועל > ביטול עיכוב יציאה מן הארץ

אחת המגבלות החמורות שניתן להטיל על חייב בהוצאה לפועל, הוא צו עיכוב יציאה מן הארץ. מטרתו של צו זה היא למנוע מן החייב להעלים נכסים בחו”ל אשר יכולים לשמש לפרעון החוב ו/או להימלט למדינה אחרת, על מנת להתחמק מתשלום החוב. כיצד מבטלים הגבלה זו?

  מהו צו עיכוב יציאה מן הארץ?

צו זה ניתן נגד חייבים בהוצאה לפועל, במסגרתו נאסרת על החייב יציאה מגבולות המדינה וזאת מחשש שינסה להבריח נכסים ו/או להתחמק מתשלום חובותיו. אמנם, תכליתה של הגבלה זו היא להגן על זכותו הקניינית של הזוכה לקבל את כספו אך מנגד, מדובר ללא ספק באחת המגבלות הקשות ביותר שמתיר החוק לזוכים בהוצאה לפועל לנקוט כנגד חייבים. זאת משום שמדובר בפגיעה בחופש התנועה, אחת מזכויותיו הבסיסיות ביותר של האדם.

  כיצד ניתן לבטל את ההגבלה?

כל הגבלה אשר הוטלה על חייב בהוצאה לפועל ביוזמת הזוכה, לרבות עיכוב יציאה מן הארץ, ניתן לבטלה באחת משתי דרכים: הידברות עם הזוכה ושכנועו לבטל את ההגבלה, דבר הנעשה בדרך כלל בתמורה לתשלום החוב, הצעת פשרה או צו תשלומים גבוה יותר. כאשר אפשרות זו איננה רלוונטית בשל מצבו הכלכלי של החייב, או כאשר לא הושגה הסכמה עם הזוכה, ניתן להגיש בקשה לרשם ההוצאה לפועל לביטול ההגבלה. אם יאשרה, רשאי רשם ההוצאה לפועל להתנות את ביטול ההגבלה ויציאת החייב מן הארץ, בחתימת ערבים ובמתן ערבות כספית.

 פנייה לרשם ההוצאה לפועל

החייב רשאי להגיש בקשה לביטול צו עיכוב יציאה מן הארץ, במסגרתה עליו לנמק בברור ובפירוט מדוע הוא מבקש לצאת מישראל ומהן ההצדקות לאפשר לו לעשות כן. הבקשה תכלול פרטים על יעד הנסיעה, מטרתה, משכה ואלו ערובות יכול החייב לספק לחזרתו לישראל. היות שמדובר על הגבלה שמטרתה לשמור על זכותו הקניינית של הזוכה, בקשה לביטול לא תתקבל אם אינה כוללת נימוקים מתאימים ואיתנים. מטבע הדברים, כאשר זו מוגשת על ידי עורך דין מקצועי ובעל ניסיון, גדל הסיכוי לקבלת הבקשה, משעורך הדין יידע אלו טיעונים להעלות בבקשה ולהציגם באופן המשכנע והמבוסס ביותר.

עוד מאמרים

מאת my target 17 Nov, 2020
אנשים רבים נקלעים לחובות בהוצאה לפועל, אשר אין באפשרותם לשלם. הליך של קבלת הפטר מאפשר לאותם חייבים לפתוח דף חדש ולהשתקם כלכלית, ללא הצורך בפתיחה של הליך פשיטת רגל. מי זכאי להיכנס למסלול הפטר בהוצאה לפועל? מה השינויים שחלו לאחרונה במסלול זה ומדוע חשוב לפנות לייצוג משפטי במסגרת זו?
מאת my target 17 Nov, 2020
ענייני גביית דמי מזונות, היו מאז ומתמיד בעייתיים למדי – זאת מאחר, שגם לאחר שההוצאה לפועל מעורבת בנושא ופועלת לגבייתם, עדיין, קיימים כל מיני “חורים” ברשת, שדרכם, עלולים חייבים אמיתיים להתחמק מתשלום חובותיהם בגין מזונות. אחד מה”תרגילים” הוותיקים והמוכרים ביותר בתחום הוא העברת רכוש החייב לצד שלישי, על מנת להסיר מעל הרכוש המדובר את סכנת חרב העיקול. לרוב, התרגיל הזה גם מצליח לחייבים, כשהם ממשיכים, באופן זה, להחזיק בנכס או ברכב, שלכאורה, חוקית, הוא אינו “שלהם”, אבל בפועל – הם בעליו והם ממשיכים להשתמש בו כרגיל. אולם, פסק דין שניתן לאחרונה בבית משפט השלום בפ”ת, העוסק בגביית מזונות, הצליח לגרום לעיקול רכב שהיה רשום על שם צד ג’, בזכות הוכחת “מנהג בעלים”. לפני שנעסוק במשפט הספציפי, נעצור לרגע, ונשפוך מעט אור על המונח “מנהג בעלים”.
Show More
Share by:
};