אזרחי מסחרי

אזרחי מסחרי

המינוח “משפט אזרחי” מתייחס למגוון רחבה של תחומי חקיקה שאינם מקובצים ומוגדרים תחת תחום ספציפי וקונקרטי. תחת מעטפת המשפט האזרחי ניתן למצוא את כל תחומי המשפט שעיסוקם ביחסים בין אדם לחברו, על רמותיהם השונות. כך, למשל, תחת קטגוריה נכללים זה לצד זה דיני נזיקין, דיני תעבורה, דיני מקרקעין, דיני חוזים, דיני משפחה ואף המשפט המסחרי.

משפט מסחרי אזרחי

כאמור, משפט מסחרי נחשב לאחד מתחומי הדין העיקריים הנכללים תחת משפט אזרחי. התחום עוסק בכל הקשור לחברות מסחריות, התנהלותן המשפטית, שותפויות, זכיינות, ממון, השקעות, הלוואות, זכויות על מותג וכל מה שמרכיב את פעילותם של גופים מסחריים בכל גודל.

ניתן לחלק את תחומי העיסוק של משפט מסחרי אזרחי לשלושה תחומי עיסוק סכמטיים עיקריים:

דיני חברות – נסבים סביב כל הנוגע להקמה של חברה או פירוקה, מרישומה בערכאות הפורמליות הנדרשות, הגדרת היחסים בין בעלי המניות למנהליה, נושאים הקשורים לניהולה ולכוח האדם שלה ולסמכויות של כוח אחת מהנפשות הפועלות בה. במקרה של פירוק חברה יעסוק עו”ד מסחרי אזרחי בדרך הנכונה בה תפורק החברה, תוך התחשבות בכל הנוגעים בדבר (נושים, בעלי מניות, עובדי החברה וכן הלאה).

תחום ההסכמים המסחריים – כולל את כל הקשור בקשירת שותפויות בין ארגונים וחברות, הסכמים שונים וכל הנוגע להתנהלותה של החברה מול הגורמים החיצוניים (ספקים, זכיינים, לקוחות, מפיצים, יצרנים, משווקים, מפתחים וכד’).

העניינים הכספיים – התחום כולל את כל הקשור בפיננסים ובנכסים בין אם בתוך החברה עצמה או מחוץ לה: מימון מסוגים שונים, הלוואות, מסחר בבורסה, אגרות חוב, אופציות, ני”ע ומניות, מקרקעין, השקעות וכן הלאה.

למשרד עו”ד ליבנה קציר ניסיון רב בתחום משפט מסחרי אזרחי.

לייעוץ משפטי, צרו קשר בהקדם בטלפון 03-5097788, או מלאו את הטופס המצורף.

התמחות

2. פשיטת רגל

המציאות הכלכלית בישראל, מביאה אנשים רבים לכדי יצירת חובות כספיים. כאשר החייב אינו יכול לפרוע את חובותיו, פתוחה בפניו האפשרות להגיש בקשה לפשיטת רגל. זהו הליך משפטי במסגרתו, יבוצע כינוס של נכסי החייב, תיבחן יכולתו הכלכלית ובהתאם לה, תיקבע תכנית פרעון, בסיומה יקבל החייב הפטר על יתרת החוב. בתנאים מסוימים, זכאי גם הנושה להגיש בקשה לפשיטת רגל נגד החייב. 
המשך קריאה

1. ייפוי כוח מתמשך

מסמך משפטי אשר מאפשר לכל בגיר, להחליט על ידי מי וכיצד יטופלו ענייניו בעתיד, במידה ולא יוכל לעשות זאת בכוחות עצמו. ה"ממנה" (אותו בגיר החותם על המסמך המשפטי) ממנה מיופה כוח אחד או כמה אשר הופך למוסמך לפעול בשמו בעתיד, לכשמצבו לא יאפשר זאת. מיופה הכוח חותם ומאשר בפני עורך דין המוסמך לכך על הסכמתו לתוכנו של ייפוי הכוח המתמשך, כולל הנחיות מקדימות הנכללות בכל ייפוי כוח כזה.
המשך קריאה

4. תביעות של שיקים

שיקים חוזרים הם מכת מדינה, כך שקשה מאד למצוא אדם בוגר שלא ניצב, לפחות פעם אחת בחייו, במצב בו שיק שניתן לו כתשלום, חזר מסיבה כלשהי. א.כ.מ., נ.ה.ב., טעות טכנית, שיק לא סחיר - הסיבה איננה משנה, כרגע, אתם ניצבים ובידיכם פיסת נייר חסרת ערך.
האמנם? 
לא בדיוק. למעשה, תביעה של שיק דרך הוצל"פ נחשבת לאחד מסוגי התביעות הנפוצות ביותר
המשך קריאה

3. תביעות בסכום קצוב

רבים סבורים כי דרך הוצאה לפועל ניתן לתבוע אך ורק שיקים אך לא כך.
לקוח/חבר או כל אדם אחר חייב לכם כסף ויש לכם מסמך כלשהו בחתימת ידו יתכן ותוכלו להגיש נגדו תביעה ישירות להוצאה לפועל מבלי להיזדקק להגשת תביעה בבימ"ש.
הגשת תביעה בהוצאה לפועל חוסכת בעלויות רבות ויעילה הרבה יותר, הגשת תביעה בהוצאה לפועל מעלה את סיכוי התביעה שכן החייב המקבל מכתתב מהוצאה לפועל נרתע בהרבה מאשר מקבל כתב תביעה מבימ"ש.
המשך קריאה

צור קשר

לייעוץ משפטי השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

Contact Us

Share by:
};